И така. Изминалата седмица на февруари 2018 година ще остане в

...
И така. Изминалата седмица на февруари 2018 година ще остане в
Коментари Харесай

Фалкон, Тесла и Звездният Мъск

И по този начин. Изминалата седмица на февруари 2018 година ще остане в историята на човешкия напредък с едно много извънредно научно-техническо събитие. Един доста богат човек качи на една доста скъпа ракета един доста безценен автомобил и изпрати всичко това на едно доста далечно място, като похарчи за това доста много доста пари, сила, време и човешки труд...
В началото на декември предходната година компанията Space X разгласи публично, че ще изстреля свръхтежката ракета Falcon Heavy през януари 2018 година от космодрума Кейп Канаверал. Кой го заяви ли? Лично изпълнителният шеф Илон Мъск в профила си в Twitter. 
Е, не беше фалшив, случи се в действителност. Няма смешка, няма машинация. 
На 6 февруари 2018 година персоналният автомобил на Мъск - аленият състезателен Tesla Roadster излетя с последна цел по елиптична орбита да се приближава до Марс. 
На кормилото на галактическият автомобил е манекен космонавт, който слуша в унес Дейвид Боуи. Мъск твърди, че скоро ще станем очевидци на неземно (във всеки смисъл) красиви фотоси от камерите, инсталирани на нещото, което ще транспортира колата из вселената. Тази побъркана апаратура ще се върти в орбита към Марс стотици милиони години, разгласи милиардерът.
Той изясни, че няма никаква съответна причина за мегаломанското му осъществяване. Нито съответен мотив. „ Прави се за наслаждение и с цел да предизвикаме интерес измежду хората ". 
Преди дни Асошиейтед прес заяви, че първата галактическа спортна кола се е насочила към астероидния пояс след Марс, по-далече от първичната цел. Мъск удостовери новината и посочи, че колата е изведена на орбита към Слънцето, която стига до астероидния пояс сред Марс и Юпитер. 
Ракетата " Фалкон хеви " е дълга 70 метра и необятна 12. Съставена е от три ракети " Фалкон 9 " и е снабдена с 27 мотора. Стартовата ѝ двигателна сила е към 2200 тона.

Часове преди старта SpaceX пусна из света анимация за всички етапи на полета на Falcon Heavy. В последната фаза най-самотната кола във Вселената ще полети в открития Космос.
Върху колата паралелно с семействата на всички от екипа на SpaceX, които са взели присъединяване в грандиозния план, е и семейството на българина Орлин Велев Джуниър, който работи за Мъск от две години. 

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР